Årets bedst anmeldte bøger
Mathias Faldbakken, Stakkel, Gutkind.
Ved første øjekast handler Mathias Faldbakkens nye roman om at bygge et menneske. Men i virkeligheden udstiller værket civilisationens tendens til konstant at nedbryde sig selv. Anmeldt af Rebekka Bundgaard.
Peter Sloterdijk, Regler for menneskeparken: et svar på Heideggers ’Brev om humanismen’, Multivers
Peter Sloterdijk er i sin gravtale over den klassiske humanisme både deprimerende præcis, profetisk aktuel og et af de litterære venskaber, som er hele grundlaget for humanismen. Anmeldt af Tobias Omø Kristensen.
Jonas Eika, Åben himmel, Basilisk
Ordet bliver kød i Jonas Eikas vanvittige nye roman, der slår sprækker i det etableredes ortodoksi. Anmeldt af Jeppe Lauridsen.
Christina Hagen, POW POW POW, Gyldendal
Christina Hagens nyeste digtsamling er et ubarmhjertigt bombardement, der rammer ondt og præcist. Anmeldt af Anna Schmidt Andersen.
Judith Butler, Hvem er bange for køn?, Klim
I ny bog sporer Judith Butler den kaotiske historie bag det globale højres vendetta mod begrebet ’gender’. Hvad stiller man op med en brandfarlig ideologi, hvor frygt og angst vender verden på hovedet? Anmeldt af Rosa Skytt-Burr.
Hans Peter Madsen, Hyldemeter, Turbine
Hans Peter Madsens morsomme og virkelig vellykkede debutroman kredser om venskab, erindring og sprogets såvel begrænsende som frigørende potentiale. Anmeldt af Jeppe Krogsgaard Christensen, kritiker ved Kristeligt Dagblad.
Peter Adolphsen, Ellepigen Pif & 42, den tavse guru, Gyldendal
Peter Adolphsens nye roman er noget så herligt som god, gammeldags, nyskabende fiktion. Anmeldt af Alexander Rich Henningsen.
Lucas Rijneveld, Min egen øjesten, Vinter Forlag
Lucas Rijnevelds nye roman er uhyggeligt skarp i sin skildring af sproget som magtmiddel, når groomeren tager barnets ord i sin egen mund og fylder dem med voksen betydning. Anmeldt af Elisabeth Skou Pedersen.
Jørgen Frantz-Jacobsen, Barbara, Gyldendal
En af verdenslitteraturens bedste knaldromaner er fra Færøerne. Anmeldt af Hans Peter Madsen.
Anna Kavan, Is, Sidste Århundrede.
I romanen ’Is’ opleves en verden på randen af kollaps gennem et delirisk fortælleperspektiv, der ikke lader sin læser komme tættere på den verden, der er ved at gå tabt. Anmeldt af Andrea Fjordside Pontoppidan.