Aliens i Gruyére
I dag er det den 23. august 2024, og hvad betyder det? At der er præcis en uge til, at historiens 40. nummer af vores trykte magasin udkommer.
Vi betragter det lidt som en rund fødselsdag, komplet med partytelt i haven, på den let skrånende plæne, så folk begynder at trimle omkuld ud på de små timer. Med fri bar og kopiband, der spiller Hot Chocolate så højt, at hele kvarterets hunde hyler begejstret med. Med knitrende friskprintede lejlighedssange til den nyklippede, stadig halvunge fødselar. Med bugnende gavebord, tingeltangel til hjemmet, oplevelser i ind- og udland, de famøse "købmandskurve" og hvad har vi. Med rørende, sjove, sprælske taler. Med både for-, hoved og efterret, samt kaffe og petitfours og ja, såmænd: Natmad klokken 1.
Kort sagt: Vi er glade for at runde dette skarpe hjørne. Så glade, at vi har skruet lidt ekstra op for skrivehumøret i det kommende nummer. På fredag d. 30. august kan du således, hvis du er abonnent, glæde dig til at læse blandt andet en helt ny og endnu uudgivet novelle af Peter Adolphsen. Du kan også glæde dig til en reportage skrevet af kulturredaktør Rebekka Bundgaard, der har brugt en del af sommeren på at jagte autenticiteten i Europa. Det bringer hende blandt andet til schweiziske Gruyére, hvor H. R. Giger (ham med de hårrejsende uhyggelige aliens) har indrettet sit helt eget museum fyldt med klam kunst (og dermed måske også virkelig god kunst?) midt i landsbyidyllen. Du kan også komme med Beate Skakkebæk Lindegaard til klimaaktion med aktivistgruppen Nødbremsen, der ulovligt blokerer indfaldsveje til København for at gøre opmærksom på det grasserende klima- og miljøkollaps. Men hvem er det egentlig, der bryder loven? Dem, der med lovgivningen i ryggen insisterer på at ødelægge vores alles livsgrundlag, eller dem, der i modstrid med de gældende love, insisterer på, at vi skal ændre adfærd? Når man tænker lidt nærmere over problematikken, står det klart, at der er noget paradoksalt over måden, klimaaktivister behandles på i dag.
Det var et lille udpluk. Du kan også se frem til en reportage fra det amerikanske præsidentvalg skrevet af den USA-bosatte forfatter Mikkel Rosengaard. En kritisk feature om mediernes lemfældige brug af såkaldte eksperter. En reportage fra en af Danmarks største influenceres arbejdsdag. En grundig (og underholdende) læsning af hele Christina Hesselholdts forfatterskab. Samt et væld af kritikker og anmeldelser af bøger fra ind- og udland. Og forsideillustrationen? Nå, ja, den er lavet af Marina Vorobyeva og hører til en artikel skrevet af Phd.-studerende i filosofi Rosa Skyt Burr om den menneskefjendske filosofiske strømning ved navn antinatalisme. Men det er du nødt til at anskaffe dig magasinet for at finde ud af hvad handler om.
Vi glæder os til at dele magasinet med dig.