Dansk Gadekunst dokumenteret
Det var i 2001, og vi havde allesammen ild i røven. En løst associeret gruppe af aktivistiske punkere, skrivere og kunststuderende var et års tid forinden begyndt at få øjnene op for, at byrummet kunne bruges til andet end den traditionelle graffitis skamløse selvpromovering. Inspireret af situationisternes idéer om psykogeografi begyndte vi at arbejde med plakater, klistermærker, skabeloner og uautoriserede installationer på byens gader. Med årene var vi blevet mere politisk og filosofisk bevidste, og myndighedernes hårde modstand mod graffiti havde lært os, at det offentlige rum var en visuel slagmark, hvor æstetiske, juridske og økonomiske interesser stod på spil.
De fleste af os havde brugt teenageårene med at lege tagfat med kongens mænd, så vi opfattede ikke gadekunsten som noget grænseoverskridende – vi så den som et afbræk fra hverdagen, hvor man kunne tillade sig helt andre ting end med spraydåserne. Her behøvede man ikke tage hensyn til graffitiens formsprog og interne spilleregler, og meget af det kunne gøres i fuldt dagslys.
På et tidspunkt havde tingene taget så meget form, at vi besluttede os for at holde en udstilling og præsentere gadekunsten for det