Værker der rækker tunge for evigt

Den såkaldt uægte kongesøn Ulrik Frederik Gyldenløve opførte mellem 1672 og 1683 et stort palæ på Kongens Nytorv. Stedet blev en slags festlig, afslappet pendant til Københavns Slot på slotsholmen, hvor embedsfolk og kongehusets officielle kunne slå gækken løs, diskutere og mingle.
I 1699 blev palæet overdraget til Gyldenløves svigerinde, enkedronning Charlotte Amalie, og palæet blev omdøbt Charlottenborg. Hun døde i 1714, og bygningerne blev indrettet til teater og opera, før en række tidligere kunstakademier i 1754 samledes af den famøse Frederik 5. under Det Kongelige Danske Kunstakademi, som flyttede ind på Charlottenborg.
Den løsslupne stemning har ikke sluppet stedet. Til åbningen af Kunstakademiets afgangsudstilling er der gang i fadølsanlægget, en sødlig duft af hash i gården inden for borgens mure. Glade folk. Interesserede folk. Høfligt puffer de til hinanden, hvis de vil igennem til den næste gård, gennem mylderet foran indgangen til den bagvedliggende udstillingsbygning Kunsthal Charlottenborg, hvor dimittenderne udstiller indtil 10. august 2025.
Udstillingens format er en kende anderledes end hvad man måske er vant til, en stor opgave for kuratoren