Det lykkedes ikke Breivik at ødelægge en hel generation

69 unge mennesker blev dræbt med automatriffel og treogtredive andre blev såret 22. juli 2011 på den lille ø Utøya i Norge. Datoen er tatoveret dybt i den norske identitet og vil for altid være et fælles referencepunkt for den generation, der står på tærsklen til at arve det norske olierige. Det stort anlagte dokumentarprojekt Fra ungdommen, der netop er udkommet hos det Oslo-baserede forlag Cappelen Damm, forsøger at få svar på, hvem disse unge er.
Meget mere end Utøya
15-årige Hans Edvard kaldes ’Asfaltindianeren’. Det gør han fordi han kører moped og lever det frie liv, som den sidste mohikaner i en generation af digitale junkies. Han bor i en lille bygd i det nordlige Norge. Han gider hverken spille playstation eller se TV, han vil ud og mærke vinden blæse ham i ansigtet og gerne med politiet i hælene. Han er en rebel og ærgrer sig over, at hans jævnaldrende ikke tager tager sig tid til at udforske asfaltlivet.
Asfaltindianeren er en af de 35 unge skæbner, som de tre unge norske fotojournalister bag projektet, Martin Slottemo Lyngstad, Lars Andreas Ellingsgård Øverli og Aleksander Andersen, har fulgt og portrætteret.