Print artikel

De kvalificerende lag

Illustration: Thit Thyrring
Redaktionelt
10.03.20
Om lidt udkommer årets første trykte ATLAS. Her får du magasinets leder, der slår til lyd for en større grundighed blandt udgivere i en tid, hvor nye teknologier risikerer at gå ud over kvaliteten. Hvis du deler vores ambition om at styrke de kvalificerende lag, vil vi opfordre dig til som et første skridt at tegne abonnement på ATLAS.

Hvad gør en roman god? Et essay? En boganmeldelse? Almindeligvis ville man svare noget i retning af, at det kræver en dygtig skribent med en original og kreativ pen, den slags. Men det svarer stadig ikke helt på spørgsmålet om, hvad der helt konkret gør tekster gode. Hvilke vilkår, der skal være til stede, for at en roman, et essay eller en boganmeldelse bliver værd at læse.

Et bud er, at kompetente tekster naturligvis kræver kompetente forfattere, men at de i ligeså høj grad afhænger af kompetent redigering. Gode tekster har brug for redaktører, der tør stille de ubekvemme spørgsmål til den, redaktører, der kan se de uklarheder, mangler, overflødigheder, tekstens afsender ikke selv kan se. Det kvalificerende lag, redaktører på forlag og i mediehuse udgør, er altså essentielt for at bevare og højne kvaliteten af det, der bliver udgivet.

Det er ingen hemmelighed, at den teknologiske udvikling i det 21. århundrede har sat forlags- og mediebranchen under pres. Nye teknologier har skabt nye markedsvilkår, og det smitter uundgåeligt af på det indhold, der bliver produceret. En leder i det amerikanske magasin N+1 rammer hovedet på sømmet i sin analyse af den amerikanske bo

Vil du læse videre?

Få fri adgang til alle vores artikler, og opsig, når det passer dig.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at integrere med vores videoudbyder og til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.

Læs mereLuk

Statistik cookies hjælper webstedsejere med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesider ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt.
Sociale medier cookies tillader os at integrere med velkendte sociale mediers platforme. Formålet er en mikstur af marketing, statistik og interaktioner med 3. parts platformen.