Pasta og præstationsangst: om at udgive en bog
Københavns Lufthavn
Jeg skulle ud at flyve. Derfor befandt jeg mig i Københavns Lufthavns afgangsterminal en fredag morgen. Det er allerede noget tid siden. I gamle dage, da jeg var barn, og det var i slutningen af 1990’erne, kiggede mine forældre altid på lystavlen i den dengang nye Terminal 3, som det første, når vi kom ind i lufthavnen. Destinationerne havde de mest eksotiske navne. Fly lettede på alle tidspunkter af døgnet. Sådan føltes det. Omkring os gik mænd og kvinder i jakkesæt og slangeskindsko og høje hatte. Der var charterfamilier, og der var høvdinge fra Afrika, og der var forretningsfolk fra Hong Kong og udpinte, ældre mænd. Med jævne mellemrum, som en stime af fisk, buldrede en gruppe af stewardesser igennem terminalen med rullekufferter og håndtasker. Men mine forældre kiggede kun efter to bogstaver og fire tal. AF3243. KL1126. Check-In 4-6 stod der ved siden af. Check-In 8-12, hvis det var et stort fly til New York eller Moskva. Hvis det var en tidlig afgang til London, hed den måske bare Check In 18.
Jeg var ankommet i god tid. Der var over to timer til afgang. Men det afholdte mig ikke fra at haste gennem Terminal 3. Jeg glemte alt