Print artikel

Det må være saltet i vores hår

Reportage
31.08.17
Anton Willemann sejler med to venner fra Frederikssund til København. Han spiser stjerneskud, navigerer efter søkort og går på Old Irish Pub. Men det er på bølgerne og med saltvand i håret, at han finder den største glæde: at se livet på land passere forbi.

Det er fredag, solen skinner, klokken er lidt i elleve, og Frederikssund Station ligner Frederikssund Station. Der står en gruppe teenagere og tager billeder af hinanden foran kiosken. Der sidder to ældre mænd på bænken og hænger med flaskeøl og plasticposer. Her lugter af shawarmakød og industrislik. Der er to tomme taxaholdepladser, en stationskiosk og tre butikslokaler til leje. Frederikssund Station er formet som en hestesko bygget i mursten og belagt med mørkegrå tagplader. Eller en kongelig hestestald med sin stringente runding. Majestætisk folder den sig ud, når jeg ser den fra Kvickly, som ligger bag stationen. Vi går ad stien mod havnen. I Føtex køber vi mel, gær, kaffe, brød, vand på flaske (i en pakke af seks), sour cream and onion-chips (to poser), kødpålæg, smør og en dagmartærte hos bageren. Klokken er tolv. Om to timer skal vi ligge klar i båden ved Kronprins Frederiks Bro, som ligger omkring en kilometer (en halv sømil) uden for marinaen. Broen åbner for sejlbåde i nogle minutter klokken to i eftermiddag. Næste åbning er klokken halv fem i eftermiddag. Hvis vi ikke når gennem åbningen, mister vi to timer og tredive minutter og er tvunget til at sejle i mørke og h

Vil du læse videre?

Få fri adgang til alle vores artikler, og opsig, når det passer dig.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at integrere med vores videoudbyder og til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.

Læs mereLuk

Statistik cookies hjælper webstedsejere med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesider ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt.
Sociale medier cookies tillader os at integrere med velkendte sociale mediers platforme. Formålet er en mikstur af marketing, statistik og interaktioner med 3. parts platformen.