Om Atlas

ATLAS er et journalistisk samtidsmagasin, der udkommer løbende på nettet og fire gange om året på print. ATLAS har siden sin begyndelse i 2010 haft en ambition om at være et velskrevet alternativ i en medieverden, hvor nyt er bedst og først er størst. Med en spændvidde, der dækker politik, kultur og samfund skriver ATLAS om alt det, der sker omkring os. ATLAS definerer aktualitet som det vigtige, fremfor det nye.

Samtidig med at nettet tvinger journalistikken til at ændre sig, giver nettet journalistikken nye muligheder for formidling. Vi tager afsæt og udgangspunkt i nettets frihed og begrænsninger og underlægger det en kritisk og kærlig behandling. Derfor giver ATLAS plads til lange, skæve og krævende formater.

Foruden at udkomme på nettet, udgiver ATLAS trykte publikationer. Vores anmelderroste bogtillæg udkommer fire gange om året. Seneste udgave udkom i oktober 2018.

Samtidig udgiver vi med mellemrum bøger. Tidligere Mark Twains fortælling om Adam og Eva og essaysamlingen Hyldest til lediggang af den engelske filosof Bertrand Russell. I 2016 udkom Stræk tiden, en essaysamling på cykel af Victor Boy Lindhold og i sommeren 2017 udgav ATLAS Curzio Malapartes essay om Coppi og Bartali i bogform. I 2014 udgav vi Alle banker dig i hovedet med narrativer. En antologi over magasinets virke 2010-14. Bøger og blade kan findes i vores webshop.

Alle artikler er udtryk for skribenternes egne holdninger. Alt ATLAS' indhold er uafhængigt af økonomiske og politiske interesser. ATLAS gør ikke brug af advertorials eller andre former for sponsoreret indhold.

Redaktionen er altid interesseret i at høre fra journalister, skribenter, studerende, akademikere og alle andre med en god idé til en artikel.

Vi udvider løbende redaktionen, så hvis du ligger inde med viden og overblik over et emneområde, som du mener passer ind i ATLAS regi, hører vi meget gerne fra dig.

Vi har også flere muligheder for annoncering.

ATLAS tilbyder også løsning af redaktionelle opgaver ud af huset, som eksempelvis denne festivalavis produceret til Johan Borups højkole. Kontakt os her:

atlas@atlasmag.dk

Postadresse:

Esromgade 15

Lokale 2021

2200 Nørrebro

eller find kontaktoplysninger på de enkelte redaktører under Redaktionen.

ATLAS er medlem af sammenslutningen af europæiske kulturmagasiner Eurozine