Kurser

Skriv med ATLAS

Er du glad for at skrive, og interesserer du dig for journalistik og kreativ skrivning? Drømmer du om at arbejde som journalist, skribent eller redaktør, og vil du gerne forbedre dine skriftlige evner? Så har du nu mulighed for at komme på et to måneders kursus hos ATLAS, hvor du får udviklet dine skriftlige kompetencer, og hvor målet er, at du producerer en tekst, der kan udgives hos os. Hvis du deler vores drøm om at udvikle en mere dybdegående, tænksom og nysgerrig journalistik, er du den helt rette til at deltage i Skriv med ATLAS.

Kurset består af to elementer: Dels undervisning i grundlæggende journalistiske færdigheder med særligt fokus på litterær journalistik, dels et journalistisk projekt, som hver deltager løbende arbejder med.

Den første del af kurset består af undervisning i grundlæggende journalistiske færdigheder. Her vil vi gennem oplæg, diskussioner og skriveøvelser arbejde med vinkling, genrebevidsthed og den gode skriftlighed. Vi prøver forskellige genrer af og giver hinanden feedback. I løbet af kurset vil vi desuden læse eksemplariske tekster af dygtige fortællende journalister fra ind- og udland for at finde ud af, hvad den gode artikel indeholder, og hvor vidt forskellig journalistik kan være fra artikel til artikel og skribent til skribent.

Målet for arbejdet med det journalistiske projekt er at skrive en tekst, der kan blive parat til publicering hos ATLAS. Vi brainstormer over emner og ideer til artikler, og herefter arbejder vi løbende med teksterne og udvikler dem gennem feedback, øvelser og opgaver fra gang til gang. Det journalistiske projektarbejde er tænkt som et slags skriftlighedens laboratorium, hvor vi prøver forskellige ting af, eksperimenterer, fejler, justerer og opnår nye indsigter om vores egne tekster. Det er helt op til kursisten selv, hvilken genre man ønsker at skrive i, det kan være alt fra interview, reportage, feature, essay, analyse, kritik, men underviserne er der selvfølgelig til at vejlede og hjælpe under hele forløbet.

Kurset foregår fra kl. 16.30-20 hver torsdag på vores kontor på Nikolaj Plads 27 i København. Der vil desuden være forskellige hjemmeopgaver fra uge til uge, som regel læsning af tekster som forberedelse til den kommende kursusgang. Næste hold starter d. 5. september 2019.

Varighed: to måneder, dvs. 8 kursusgange, og derudover holder vi en fælles afslutning, hvor vi runder projekterne af, hygger os og samler op på forløbet.

Antal pladser: Maks. 12.

Pris: 6500 kr.

Kursusleder: Alexander Rich Henningsen, redaktionschef på ATLAS

Ansøgning: Skriv højst 2500 anslag om, hvorfor du ønsker at deltage i Skriv med ATLAS, samt et eksempel på en artikelidé, du kunne forestille dig at arbejde med. Ansøgningen sendes til kursus@atlasmag.dk senest d. 29. august 2019. Vi glæder os til at høre fra dig.

PODCASTKURSUS

Drømmer du om at lave din egen podcast? Så er ATLAS Podcastkursus lige noget for dig.

Vi tilbyder en grundig introduktion til podcasten som journalistisk format og til de værktøjer, der kræves for at lave en god produktion. Hos os vil du blive guidet i hele processen fra idéudvikling og research til optagelse, redigering og publicering. Vi gør meget ud af at udvikle og tilrettelægge din idé, så du kan benytte audioformatets muligheder bedst muligt.

På kurset vil vi gå i dybden med alt det tekniske, men også med de journalistiske overvejelser og praksisser, der ligger bag en produktion. Vi har særligt fokus på interviewet, reportagen og debatten i en podcastsammenhæng, og kommer til at tale om fordele og udfordringer ved forskellige fremgangsmåder ud fra konkrete eksempler.

Rent praktisk er hver kursusgang opdelt i to dele. I første del taler vi om teknik, do’s and don’ts, gennemgår konkrete eksempler og får erfarne gæsteundervisere på besøg. I anden del laver vi praktiske øvelser, hvor du får mulighed for at kaste dig ud i at optage, klippe, finde musik og meget andet imens underviseren står klar til at hjælpe. Der vil desuden være rig lejlighed for at få feedback på dit arbejde.

Underviser:

Josefine Maria Hansen er vores redaktør og vært på ATLAS Podcast. Derudover arbejder hun som producer og freelancejournalist på Radio24syv, særligt på kulturmagasinet AK24syv.

Forudsætninger:

Vores kursus kræver ingen særlige kompetencer, men er for alle der har lyst til at arbejde med podcast. Hvis du allerede har en god idé, kan vi hjælpe dig videre i arbejdet med den, men ellers vil vi gerne hjælpe dig med at finde den rigtige historie for dig.

Udstyr:

Medbring en bærbar computer, hovedtelefoner og en lydoptager, eller en smartphone som kan bruges til at lave optagelser på.

Hvornår:

Seks onsdage fra starten af september til medio november 2019, kl. 17.00-19.00.

Pris:

4000 kr.

Tilmelding:

kursus@atlasmag.dk