På moderne bistro i hidsig grøn fleece
Smukke Jesper var rejst hjem, og jeg var alene i London. Men ikke længe. En gammel ven gjorde stop i byen på vej til maraton-løb et eller andet sted ude i verden. Han tjener til føden som læge – actionlæge med speciale i skudsår og afhuggede lemmer – men sætter allermest pris på at spænde langrendsski på fødderne og mosle hen over polarisen eller løbe bjergløb i Schweiz. Men her var vi stødt sammen i London – vi skulle have noget godt at spise.
The Giaconda Dining Room åbnede forrige år og blev mere eller mindre med det samme udråbt til bedste nye nede-på-jorden-restaurant i London inkl. Bib Gourmand-klistermærke til ruden. Spisestedet hører hjemme i Soho, der trods vedvarende hype er der, alle turister tager hen for at drikke øl og se Løvernes Konge i musical-udgaven. Men kender man skidt fra kanel, og har man gjort sin research, så ligger der gode steder og putter sig inde mellem turistfælderne. På Giaconda er indretningen spartansk, lokalerne små med lavt til loftet, vin i reolerne, hvid dug på de tætsiddende borde og toilet på gangen. Uden i køkkenet og på gulvet huserer de velmenende ejere selv. Det er ”independent” restaurantvirksomhed, he