»Min krop er som en jordlod«
I dag er sex en vare, som samtidig er et spejl ind i en verden med fremvoksende økonomier, migration og ulighed. Netop det emne er omdrejningspunktet i den nyudgivne bog Global Sex – hvad sexarbejdere ved om kapitalisme, skrevet af Sine Plambech, der er antropolog og seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier. I bogen samler hun 20 års feltarbejde og refleksioner om sexarbejdere fra flere af verdens hjørner. Kvinderne kommer fra forskellige kulturer, Thailand og Nigeria, men de deler samme drømme om at kunne forsørge sin familie.
»De er migranter, der har rejst til et fremmed sted, et andet land for at være forsørgere. De har set, at der ikke har været mulighed for dem at tjene penge i det land, hvor de kom fra,« fortæller Sine Plambech til ATLAS.
En stor del af thailandske sexarbejdere i både Thailand og i Danmark kommer fra den fattigste region, Isaan. Daglønnen for at passe kassavaplanter på en mark i Isaan er omtrent 58 kroner. På en travl dag på et bordel i Danmark tjener sexarbejdere cirka 3000 kroner. Kvinderne drømmer derfor om et liv væk fra rismarkerne, og sexarbejde bliver ofte den udvalgte vej ud af fattigdom.
Deres historier give