Fodbold er folkets politiske ballet
Det danske herrelandshold spiller særdeles godt. Det står klart efter landsholdets seneste sejrsrus. Landsholdets odds for at spille med i det kommende års verdensmesterskab i Qatar er nu ganske gode, hvad der traditionen tro vakte vældig debat. Men lidt uortodokst gik diskussionen ikke på landsholdets automatismer eller Eriksens boldkunster. Nej, diskussionerne gik på, om landsholdet faktisk bør troppe op i ørkenstaten. Norske, tyske og danske fodboldspillere demonstrerede lidt usynligt mod Qatars menneskesyn med floskler såsom »football supports change« før kampene, men med demonstrationerne blev det dog synligt, at fodbolden ikke altid er et frirum fra politik.
At fodbold og politik er uadskillelige, er også, hvad Fotboll i krig og fred beskriver. Bogen dokumenterer, at sporten ikke er en apolitisk affære og er skrevet af den svenske politolog og fodboldjournalist Ekim Çaglar.
Fodbold er følelser, et såkaldt socialt fænomen, der kan forene og fremme fred. Fodbold er et fælleskab, der kun kræver en bane og en bold. Om bolden er af krøllet papir eller er en specialdesignet læderbold, om banen er af okkerrød jord eller kunstgræs, er ét fedt. Men fod