Albion på menukortet
Vi havde noget at fejre, og jeg havde derfor inviteret min ven Smukke Jesper på St. JOHN Bar and Restaurant i bydelen Clerkenwell i det nordlige London. Det var fredag aften, obligatorisk støvregn og fornemmelsen af, at byen ville os det godt. Vi besluttede at lægge ud på det nærliggende Jerusalem Tavern, der har rødder tilbage til det 14. århundrede. Indenfor i det vinde og skæve byhus serverer de ved lave træborde deres eget øl af den slags, der kommer på fad, er ufiltreret, ikke tilsat kulsyre og ligger lige omkring stuetemperatur. ”To pints og en pose med vinegar crisps, please.” Osv.
Da vi ankom til St. JOHN var vi allerede for sent på den. Vi blev tildelt et bord, der fungerede som buffer mellem toilettet og et helt langbord med purunge bankers. 13-14 stykker i preppy jakkesæts, blanke sko fra Church og Rolex-ure. De talte hurtigt, højt og i munden på hinanden. Vi spurgte høfligt tjeneren, om det var muligt at få et bord, der lå lidt væk fra toilettet. Det kunne vi.
St. JOHN Bar and Restaurant er indrettet i lokaler, der tidligere har fungeret som røgeri lige midt i London. Det rå look er bevaret, ingen dug