Hvad kan du glæde dig til i det næste magasin?

I essayet En rigtig pige undersøger kulturredaktør Rebekka Bundgaard, hvad den spirende kvindelige seksualitet egentlig er for noget med udgangspunkt i den franske instruktør Catherine Breillats film. Breillat er igennem mange år blevet miskendt og afskrevet som en simpel provokatør af (mandlige) filmkritikere, men i virkeligheden handler det måske mest af alt om et udbredt kulturelt ubehag ved at se den spirende kvindelige seksualitet for det, den er.
»Den helt unge kvindes opblomstrende seksualitet har det indbyggede paradoks, at alt kan være genstand for begær, men intet kan forløse det,« hedder det blandt andet i essayet, og:
»Tabubelagt og ufri, sådan kunne man godt fortolke den unge seksualitet, fordi den aldrig blev italesat, men sådan husker jeg det ikke. Hemmelighedskræmmeriet gjorde tanken fri.«
Du kan også glæde dig til en kritisk undersøgende feature om, hvad det egentlig betyder for vores demokrati, at kommunikationsbranchen vokser og vokser, mens medierne skrumper og lider økonomisk nød. »Vi er nødt til at sige på en god måde, at det kan Magnus desværre ikke deltage i« hedder featuren, som er skrevet af redaktionschef Alexander Rich Henningsen. Titlen er et citat fra en pressemedarbejder for en meget populær og meget kommunikerende minister, hvis efternavn man selv må gætte sig til.
Nu vi er ved politikken, kan vi lige så godt blive der. Forfatter og kritiker Hans Peter Madsen har nemlig frekventeret Søren Pinds nye show, der sker i samarbejde med Mads Steffensen. En syngende Pind, hedder showet, og Hans Peter Madsen har set det i Holstebro, hvor publikum er, ja, forbeholdent. »Hvis det her er Søren Pinds Dirch-Passer-i-Mus-og-mænd-øjeblik, så tager han det pænt,« skriver Hans Peter Madsen.
Og så har Thea Skjærbæk Pedersen talt med den tysk-britiske feministiske teoretiker Sophie Lewis om hendes bog The Feminisms of Fools og Lewis' projekt med at kritisere feminismen indefra (for at gøre den bedre, ligesom Judith Butler gjorde med Gender Trouble i sin tid). Lewis mener, at enhver god feminist må erkende, at feminismen er indspundet i mange uhensigtsmæssige ting. Kolonialisme, kapitalisme, undertrykkelse af enhver slags: »200 års feministisk historie har nemlig vist, at fjenden ikke nødvendigvis står udenfor bevægelsen; nogle gange gemmer den sig i dens inderste kerne. ’Hvorfor skulle feminisme ikke have – ligesom alle andre filosofier – fingeraftryk fra kolonialisme, kapitalisme og imperialisme?’ spørger Lewis.«
Udover disse tekster er bladet fyldt med kritik, essaystik, interviews og anmeldelser. Kom eksempelvis med forfatter, forlægger og redaktør Asger Schnack en tur på Assistens Kirkegård, når han i erindringsessayet Mine venners kirkegård besøger de mange forfattere og kunstnere, han har kendt igennem sit mangeårige virke.
Tegn abonnement og få magasinet sendt hjem til dig som en del af velkomstpakken med både tidligere numre og lige nu vores bog med Umberto Ecos essay Den evige fascisme og efterord af forsker og analytiker Alberte Bové Rud.
Med venlig hilsen,
Redaktionen