Print artikel

Fotofestivalen rammer København

Astrid Kruse
Joachim Ladefoged
Josef Hoflehner
Kasper Løftgaard
Mads Nissen
Marilène Coolens Lisa De Boeck
Niels Hougaard
Billeder
09.06.14
I år er det 5. gang Copenhagen Photo Festival indtager byen med udstillinger, artist talks og workshops. ATLAS guider til et udvalg af de mest interessante udstillinger.

 

Peter Funch - An American Anthology: Last Flight 

Den danske fotograf Peter Funch har tidligere imponeret med sit værk “Babel Tales”, hvor han undersøger storbygadens mangfoldighed i manipulerede gademiljøer. Derudover har hans æstitiske og stramme stil også tiltrukket mere kommercielle opgaver for firmaer som SAS og Sony. Derfor er det altid interessant at se, hvad han denne gang kan tilbyde. I projektet “An American Anthology: Last Flight” undersøger han historien bag den legendariske kvindelige pilot Amelia Earhart, der forsvandt over Atlanterhavet i 1937. Siden har mystikken omkring hendes forsvinden sat gang i en del konspirationsteorier.

V1 Gallery, Flæsketorvet 69-71, 1711 København V

6. juni - 28. juni

 

Personal Projects 2014

Ligesom selve fotofestivalen fylder Personal Projects 5 år. Med fotojournalistiske projekter af høj kvalitet undersøger fotograferne verden vi lever i gennem deres egen personlige interesse. At det hedder Personal Projects betyder altså ikke, at projektet skal handle om dem selv eller noget, der er tæt på, men også at det er en historie, som fotografen nærer en dyb interesse for. I år vil der især være fokus på LGBT vilkår rundt om i verden.

Fotograferne der udstiller er: Jeppe Carlsen, Miriam Dalsgaard, Jeppe Bøje Nielsen, Mathias Christensen, Mads Nissen, Peter Hove Olesen og Maria Fonfara.

 Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København V

11. juni - 27. juni.

 

Ren Hang - In Addition To Sleep

I Kina bliver fotografen Ren Hang censureret og forfulgt af det kinesiske styre. Og det kan heller ikke overraske, at slipseherrerne i Beijing ikke er tilfredse med det billede Ren Hang viser af supermagten mod øst. Men smukt er det med sin grafiske nøgenhed, råhed og ikke mindst ungdommelighed. Ren Hang er en vigtig del af de kunstkræfter, der lige nu er med til at provokere Kina videre til en ny tid.

Udstillingsstedet KONTORprojects har på det seneste også markeret sig som et utroligt spændende sted for fotokunst.

KONTORprojects, Værnedamsvej 7a, 1819 Frederiksberg C

6. juni - 21. juni

 

Joachim Ladefoged - After My Time

Den danske fotojournalist Joachim Ladefoged var tilbage i slut 1990’erne en af de stærke drenge i den såkaldte ‘Danish Wave’, hvor danskerne stod i kø for at markere sig internationalt. Siden har Ladefoged vist sig som en af dem, der ikke er gået i stå. Med store opgaver for nogle af verdens største magasiner, har Ladefoged dog senest mest markeret sig inden for magasinbranchen. Netop derfor er “After My Time” (eller “Efter min tid”) rigtig interessant. Ladefoged træder tilbage i sine egne historiske fodspor og med en blanding af magasin-agtig æstetik og et raffineret personligt udtryk, bliver man præsenteret for et personligt projekt, der ikke kun er interessant for fotografen selv.

Photo City, Slottet, Pasteursvej 4, 6., 1799 København V

5. juni - 15. juni

 

Aperture Foundation Photobook Awards 2013 - The Paris Photo.

Hvert år går Paris foto-amok, når festivalen The Paris Photo løber af stablen. Blandt udstillinger og workshops er en af højdepunkterne Aperture Foundations Photobook Awards. Hvis man vil se, hvad der rører sig inden for fotobøger, så skal man kigge forbi her.

Photo City - Bryghuset, 1st floor, Ny Carlsberg Vej, 1799 København V

5. juni - 15. juni

 

Fatamorgana Summer Exhibition 2014.

Vi slutter anbefalingerne med en skoleudstilling. Den fotografiske billedkunstskole i København har udklækket mange store fotografiske talenter gennem tiden. En af skolens kendetegn er dens fokus på proces, og derfor har niveauet traditionelt svinget utrolig meget til dens afslutningsudstillinger. Man kan dog ikke komme udenom, at man ofte får et lille tiltrængt spark i røven.

Galleri Krebsen, Studiestræde 17a, 1455 København K

5. juni - 13. juni

 

Jeg sniger lige en sidste anbefaling ind, for hvis man har ondt i hoften og har det bedst i sofaen, så viser DR K et stort udvalg af film om fotografi eller af fotografer. Man kan bl.a. glæde sig til den længe ventede dokumentar ‘Finding Vivian Maier’ om den amerikanske barnepige, der igennem 5 årtier levede et hemmeligt dobbeltliv som gadefotograf. Da hun døde efterlod hun over 100.000 negativer, som blev fundet på et loppemarked. Se traileren her og filmen lørdag d. 14. juni kl. 21. Det fulde program for DR K kan ses her

 

 

Festivalen kører fra d. 5. - 15. juni og hele programmet kan ses på www.copenhagenphotofestival.com