Print artikel

En hverdagens værdighed

Billeder
09.01.19
De ligner nogen, som skal være med i en film. Deres hår skinner. Skjorterne er nystrøgede. Sådan er det de fleste dage. De sidste mange måneder er jeg næsten dagligt gået forbi en yngre og lidt ældre mand, som står på et hjørne og laver mad. Jeg har tænkt på, at det, de udstråler, er en slags hverdagens værdighed.

I Indiens hovedstad, Delhi, er der officielt registeret 130.000 gadesælgere, mens det reelle tal nok nærmere er omkring 450.000. I en ny undersøgelse af millionbyen udgør gadesælgerne omkring 2,5 % af den samlede befolkning. Når jeg går forbi en af de tusindvis af gadesælgere, så bliver jeg oftest imponeret. De fleste udstråler nemlig den samme form for hverdagens værdighed, som de to mænd på hjørnet.

Fotoserien, der bringes her, går under navnet Delhite, som er et ord brugt om indbyggerne i Delhi. Serien indeholder både fotos af gadesælgere i byen, men også af andre såkaldte delhites. De er skabt fra august-december 2017 af filmskaber, fotograf og visuel antropolog, Shubhdeep Singh Parwana og de fotograferede.