Kulinarisk cumshot og gastronomisk grundforskning
»The best dicoveries are hidden somewhere in insanity«
Det er sandsynligivis dét citat, der forklarer NOMA-kokken René Redzepis nyeste udgivelse A Work in Progress på mest passende vis. Citatet er Redzepis eget, og kommer fra dagbogen, den ene af de tre bøger der udgør selve værket A Work in Progress. Men det er først lang tid efter jeg er gået i gang, at jeg forstår det. Lad mig starte fra starten.
Jeg modtager en pakke en mandag morgen. Det er en relativ tung pakke, svær at få op. Når postemballagen er væk, mødes man af et værk. Det drejer sig om tre bøger, kan man se, holdt sammen med en gult plasticelastik á la dem man havde om håndleddet som barn i svømmehallen. Den er lagt i en lav papæske uden låg, omkranset af gennemsigtig tynd plasticfilm. Som en skulptur ligger den dér i mine hænder. Dét er værket. Men hvis dét er værket, ødelægger jeg det allerede ved åbning, ved perforering af plastikken. Værket må ødelægges for at blive læst.
Jeg laver hul i øverste højre hjørne med en smørrekniv. Nu står jeg så med valget mellem de tre bøger. Øverst; Snapshots, i midten; Journal, nederst; Recipes. Kun