Print artikel

Pasta og præstationsangst: om at udgive en bog

Essay
19.02.18
Hvorfor er jeg så bange for at udleve min drøm? Da jeg skrev bogen, var jeg lykkelig. Da jeg afleverede manuskriptet til forlaget, var jeg lykkelig. Da forlaget antog manuskriptet, blev jeg rædselsslagen. Anton Willemann flyver til Italien for at få ro, inden hans debutroman udkommer. Han går alene ud og spiser cacio e pepe, drikker rødvin og fejrer bogen. Lige indtil han fortryder, at den skal udgives.

Københavns Lufthavn

Jeg skulle ud at flyve. Derfor befandt jeg mig i Københavns Lufthavns afgangsterminal en fredag morgen. Det er allerede noget tid siden. I gamle dage, da jeg var barn, og det var i slutningen af 1990’erne, kiggede mine forældre altid på lystavlen i den dengang nye Terminal 3, som det første, når vi kom ind i lufthavnen. Destinationerne havde de mest eksotiske navne. Fly lettede på alle tidspunkter af døgnet. Sådan føltes det. Omkring os gik mænd og kvinder i jakkesæt og slangeskindsko og høje hatte. Der var charterfamilier, og der var høvdinge fra Afrika, og der var forretningsfolk fra Hong Kong og udpinte, ældre mænd. Med jævne mellemrum, som en stime af fisk, buldrede en gruppe af stewardesser igennem terminalen med rullekufferter og håndtasker. Men mine forældre kiggede kun efter to bogstaver og fire tal. AF3243. KL1126. Check-In 4-6 stod der ved siden af. Check-In 8-12, hvis det var et stort fly til New York eller Moskva. Hvis det var en tidlig afgang til London, hed den måske bare Check In 18.

Jeg var ankommet i god tid. Der var over to timer til afgang. Men det afholdte mig ikke fra at haste gennem Terminal 3. Jeg glemte alt

Vil du læse videre?

Få fri adgang til alle vores artikler, og opsig, når det passer dig.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at integrere med vores videoudbyder og til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.

Læs mereLuk

Statistik cookies hjælper webstedsejere med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesider ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt.
Sociale medier cookies tillader os at integrere med velkendte sociale mediers platforme. Formålet er en mikstur af marketing, statistik og interaktioner med 3. parts platformen.