Print artikel

Jeg hader mad

Illustration: Magnus F. Vind
Essay
10.02.17
Selv René Redzepis ypperste præstation bliver til lort og derefter til natur igen. Dannelsen kan ikke spises. Selvom det er det, vi håber. Esben Schjørring forklarer, hvorfor han hader mad

»Ja, som driten er et af kroppens avfallsprodukt, er vinen, den lett forråtnede saften, druens, og like mange ulike nyanser som vi finner i druens avfallsvæske, med sine smaker av tobakk og lakris og hva det nu måtte være, finner vi i drittens lukter, og begge deler, både driten og druen, er nært forbundet med jorden, så der er ingenting saklig i veien for at vi skulle kunne diskutere dritens odører på linje med vinens.«

Karl Ove Knausgård,
Den brune halen
Sjelens Amerika,

For nogle år siden, inviterede min far mig på brunch. Han har hjerteproblemer og har derfor svært ved at komme op ad trapperne til fjerde sal, hvor jeg og min familie bor. Så vi mødes helst så tæt ved jorden som muligt. Jeg skulle finde stedet, så ville han betale. Det var på det tidspunkt, hvor Jægersborggade på Nørrebro efterhånden havde skiftet karakter fuldstændigt. Væk var for længst de dage (eller rettere, nætter), hvor man holdt øjnene for sig selv, så man ikke ragede uklar med pusherne eller deres kunder, når man krydsede gaden på vej fra Kronborggade ned til kiosken på Stefansgade for at hente øl og cigaretter. Nu var her bolsjekogeri, kafferisteri, ny nordisk-

Vil du læse videre?

Få fri adgang til alle vores artikler, og opsig, når det passer dig.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at integrere med vores videoudbyder og til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.

Læs mereLuk

Statistik cookies hjælper webstedsejere med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesider ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt.
Sociale medier cookies tillader os at integrere med velkendte sociale mediers platforme. Formålet er en mikstur af marketing, statistik og interaktioner med 3. parts platformen.