Print artikel

Kulinarisk cumshot og gastronomisk grundforskning

A Work in Progress er hele tre bøger. Foto: www.phaidon.com
Anmeldelse
12.03.14
Noma-chefkokken René Redzepis nyeste udgivelse er et mix af selvudleverende dagbogshemmeligheder, og insiderviden i verdens førende eksperimentalkøkken. Vores anmelder prøver at nå ind til kernen af det ambitiøse tre-delte værk A Work in Progress, der både rummer kulturkritik, Lars Ulrich og selvfølgelig masser af mad.

»The best dicoveries are hidden somewhere in insanity«

Det er sandsynligivis dét citat, der forklarer NOMA-kokken René Redzepis nyeste udgivelse A Work in Progress på mest passende vis. Citatet er Redzepis eget, og kommer fra dagbogen, den ene af de tre bøger der udgør selve værket A Work in Progress. Men det er først lang tid efter jeg er gået i gang, at jeg forstår det. Lad mig starte fra starten.

Jeg modtager en pakke en mandag morgen. Det er en relativ tung pakke, svær at få op. Når postemballagen er væk, mødes man af et værk. Det drejer sig om tre bøger, kan man se, holdt sammen med en gult plasticelastik á la dem man havde om håndleddet som barn i svømmehallen. Den er lagt i en lav papæske uden låg, omkranset af gennemsigtig tynd plasticfilm. Som en skulptur ligger den dér i mine hænder. Dét er værket. Men hvis dét er værket, ødelægger jeg det allerede ved åbning, ved perforering af plastikken. Værket må ødelægges for at blive læst.

Jeg laver hul i øverste højre hjørne med en smørrekniv. Nu står jeg så med valget mellem de tre bøger. Øverst; Snapshots, i midten; Journal, nederst; Recipes. Kun

Vil du læse videre?

Få fri adgang til alle vores artikler, og opsig, når det passer dig.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at integrere med vores videoudbyder og til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.

Læs mereLuk

Statistik cookies hjælper webstedsejere med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesider ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt.
Sociale medier cookies tillader os at integrere med velkendte sociale mediers platforme. Formålet er en mikstur af marketing, statistik og interaktioner med 3. parts platformen.