Print artikel

Fra fantasiens overdrev

India 1 af Carl Krull
India 2 af Carl Krull
India 3 af Carl Krull
Colombia 1 af Carl Krull
Colombia 2 af Carl Krull
Colombia 3 af Carl Krull
Danmark 1 af Carl Krull
Danmark 2 af Carl Krull
Danmark 3 af Carl Krull
Billeder
09.03.11
En 16-brystet Fugl Fønix, der udspyr mælk. Mænd med fiskehoveder, diverse konstellationer af monstre, skønne jomfruer og organismer, som spiser hinanden i et væk. Samt én enkelt bil. Vi præsenterer Carl Krulls gakkede univers.

Journalistisk renfærdighed byder os at melde klart ud. Vi kender personligt denne Carl Krull. Redaktionens alderspræsident har endda leget med Krull’en i børnehaven. Det er en Århus-ting fra dengang smilets by endnu blevet stavet med bolle-å.

Relationen upåagtet har Carl Krull på det seneste for alvor fået kunstnerisk vind i sejlene med sine tegninger fra fantasiens overdrev. Det er indtil videre blevet til flere soloudstillinger senest på Galleri v1 i København. Her på ATLAS er vi stolte af at kunne præsentere ni af Carl Krulls tegninger.

Serien er tematisk og geografisk opdelt i 3 x 3. Tre tegninger er blevet til i Indien, tre i Colombia og tre i Danmark. Alle er tegnet i formatet 66 x 150 cm. Den geografiske forankring er tydeligt tilstede i tredelingen, men endnu tydeligere står Carl Krulls unikke streg, der på en gang er sikker og legende, genkendelig og grænsesøgende.

Er der mening med galskaben, spøger den nysgerrige læser så ? Skal det give mening for at give mening, er det bedste svar, vi kan give.

Til åbningen af Kunsthal Charlottenborg forårsudstilling 2011 – under titlen "Palace Party” – foretog Carl Krull en såkaldt maratontegning. Processen og resultatet kan ses i optempo her