Print artikel

Banksy på det store lærred

"Exit Through The Gift Shop" - Official Trailer [HD]
Anbefaling
11.05.11
I morgen, d. 12. maj, får den vanvittige og intelligente mockumentary »Exit Through the Gift Shop« endelig biografpremiere i Danmark. Und dig selv et stykke af galskaben.

Banksys »Exit Through the Gift Shop« er et mærkværdigt og virkelighedsanarkistisk dokument om street-art. Filmen igennem holdes publikum fast i en grundlæggende tvivl om dens afsender og dens udsagn. Men én ting er sikkert: Banksy er - måske mere end nogen anden - klar over street-arts placering i samtiden. Han tegner et portræt af en kunstform, der i stigende grad mister sin kunstneriske og kritiske legitimitet igennem kommercialisering, branding og den verdensomspændende, interrelationelle filosofi om kultural kapital. Den meget omsættelige streetpakke indeholder: det gode design, det gode koncept, og en efterhånden veletableret ”rebel-smag”, som Banksy selv i en lang række tilfælde er blevet taget som gidsel i.

I »Exit through the Gift Shop« bliver alt sammen på subtil og ikke mindst underholdende vis gennemhullet og vendt på hovedet ved hjælp af et intelligent skyggespil i mockumentary’ens uafgørlighedszoner. I hjertet af filmens galskab snurrer en spiral ad absurdum, og den viser den voldsomt lukrative stupiditet, som driver alt for store dele af kunstverdenen. 

Går i udvalgte biografer landet over. Bl.a. Vester Vov Vov i København og Øst For Paradis i Århus