Print artikel

Weekendguiden

PALME Trailer
Anbefaling
25.10.12
ATLAS' korte kulturguide til en god weekend. Weekenden står for døren og hvad skal man stille op med sin dyrebare tid? ATLAS har et par forslag, der kommer hele vejen rundt. Fra en film om en visionær mand, til et spoleben, der bliver akkompagneret af rødbeder og kartoffelmos. Vi når også omkring en legendarisk forfatter med en nyhed, og selveste efteråret.

Det skal du se i biografen

Den nye dokumentarfilm om Olof Palme, er et oplagt valg. Sikke en mand og sikke et format. I filmen sammenfatter Palme sit politiske virke med, at »eftersom vi er dømt til at leve her på jorden, burde vi prøve at gøre livet så anstændigt som muligt«. Der er et eller andet med Sverige, der er så velkendt og alligevel så mærkeligt fremmed. Denne signatur har engang mødt en fulderik på Café Nick i indre by, der hævdede at vide hvem der stod bag mordet. Hvis jeg havde set filmen dengang ville jeg have lyttet interesseret.

Den går fx i Grand

Det skal du læse

Den nye Tom Wolfe hedder Back to Blood og finder sted i Miami i en myriade af karakterer med vidt forskellig baggrund. Skumle russere, kunstshoppende millionærer, en haitiansk professor, cubanske politifolk og mange andre. Wolfe undersøger om Miamis bizarre kulturelle miskmask, kunne være fremtidens amerikanske by. Om bogen siger Wolfe selv:

»Two years ago when I got the idea of doing a book on immigration, people would say, 'Oh, that’s fascinating,' and then they would go to sleep standing up like a horse. Since then the subject has become a little more exciting, and in Miami it's not only exciting, it’s red hot.«

Bogen udkommer i dag og ligger i bunkevis parat til konsum hos Politikens Boghal.

Det skal du spise

Ikke mange meter fra Højbro Plads finder man Fortunen Bar & Spiseri. Etablissementet er ved at bide sig fast som indre bys bedste bud på en tilbagelænet middag med de gastronomiske ambitioner indtakte. Nu lancerer de så deres nyeste initiativ, en såkaldt bar-ret, der kun serveres i den del af restauranten, der har høje borde. Idéen er at tilbyde en tallerken varm mad bestående af rustikke retter, til de gæster der mere har lyst aftensmad end til at ”gå ud og spise”. Første indslag er spoleben (det er fra grisen) med rødbeder og kartoffelmos. Bar-retten skifter fra uge til uge, og vil altid koste 95 kroner.

Forresten vil Fortunen om kort tid spille rollen som CPH:DOX' officielle festivalcafé.

Det skal du klikke på

Billeder af efteråret på The Atlantic. På det amerikanske magasin har de samlet en ordentlig bunke billeder af falmende skove og kronhjorte i brunst. Tiden er inde til at tage efteråret ved hornene, tænde op i pejsen og starte byggeriet af det mentale fort, der skal få dig gennem vinteren. Alternativt kan man tage en tur i skoven, men man vil sandsynligvis komme til at fryse.