Print artikel

5 x 5 musikalske træffere i februar...

The War On Drugs - Brothers // THEY SHOOT MUSIC
Anbefaling
07.02.12
Vi udvider repertoiret og indleder her vores månedlige musikkalender, hvor vi præsenterer en håndfuld albums og koncerter som vi ser frem til den kommende måned. Tommy Heisz er manden bag februars anbefalinger.

 

5 ALBUMS VI GLÆDER OS TIL I FEBRUAR


 Mark Lanegan / Blues Funeral – 6/2

Det er snart otte år siden, Mark Lanegan sendte noget ud som soloartist. Det fremragende rockalbum Bubblegum (2004) er heldigvis blevet fulgt op af en række fremragende udgivelser sammen med Gutter Twins og i lidt mere afdæmpet duetform sammen med Isobel Campbell. Udgivelsen af Mark Lanegans nye album, Blues Funeral, følges op af en europæisk turne, der blandt andet fører ham forbi Amager Bio d. 17. marts.

Udkommer : 06/02

 

Lambchop / Mr. M

Så er der igen nyt fra Nashville. Alt-country af den helt afdæmpede slags. Kurt Wagner & Co. er som regel flittige til at følge op med koncerter i Danmark, og det gør de også i denne omgang. Bandet kan opleves i henholdsvis DR’s Studio 2 i København d. 18. marts og Voxhall i Aarhus dagen efter.

Udkommer : 20/02

 

Tindersticks / The Something Rain

Gad vide, om det er noget, de har aftalt? I hvert fald er det pudsigt, at Tindersticks udkommer med nyt album samme dato som beslægtede Lambchop. Der er nok mange melankolsk anlagte typer, der benytter lejligheden til et dobbeltindkøb den dag. The Something Rain er bandets 9. album, og det bliver spændende at høre, om de kan følge flot op på det fremragende 2010-album ”Falling Down A Mountain”.

Udkommer : 20/02

 

One Eyed Mule / When Tomorrow Comes

Et dansk band, der sådan lidt i periferien spiller god, gammeldags gedigen americana. When Tomorrow Comes er det fjerde album fra et band, der stadig har til gode at slå igennem sådan for alvor.

Udkommer : 20/02

 

Peter Broderick / It Starts Hear

Talentfuld amerikaner, der er bosiddende i Danmark og udkommer på det anerkendte label Bella Union (The Walkmen, Fleet Foxes m.fl.) Broderick har udgivet flere soloalbums, blandt andet det fremragende Home i 2009. Skrabet, nøgent og ekstremt stemningsfuld stemningsfuldt musik.

Udkommer : 20/02

 

… OG 5 KONCRTER AT GLÆDE SIG TIL

 

Jonathan Johansson

Anmelderrost svensk popsmed.

10/02, Koncertkirken på Nørrebro


The War On Drugs

Kurt Viles gamle band. Stramt, stilsikkert og syret. Videoen herover er optaget i et cykelskur på Chritianshavns Skole i november sidste år. Nummeret er Brothers, der udgør et fuldkommet Brokeback Mountain moment på pladen Slave Ambient.

16/02, Lille Vega 


Ulige Numre0

Ørehængere med kant. Dansk poetisk rocks fremtid?

17/02, Haven - Carlsberg Byen 

 

 Wilco

Lækker lyd i gode omgivelser. Men er der noget nyt på tapetet?

28/02, Falconer


 Dirty Beaches

Skramlet, råt, nøgent og koldt. Med ekkoer af Joy Division og Suicide.

 28/02, Stengade