Nisserne kommer
En dag bliver overklassen straffet for sin hensynsløshed og respektløshed overfor landskabet – for svinestaldene, pesticiderne og skovrydningerne. Sådan tænker de underjordiske, de mytologiske figurer fra Bornholm, som i Dennis Gade Kofods roman Nancy er halvt retfærdige hævnere, halvt blodtørstige dræbere.
Nancyer en klasseroman, og det er gennem litteraturen, at hovedpersonen af samme navn momentvis rejser sig fra underklassens miljø. Bogen har en snert af metafiktion, når Nancys korte sociale opstigning i romanen sker via romaner. Det kunne plotmæssigt være gået grueligt galt og endt som en lallende kliché, men det sker heldigvis ikke.
25-årige Nancy læser HF-enkeltfag og arbejder på et bofællesskab for socialt udsatte. Hun bor sammen med sin taberagtige muskelkæreste Træner Thomas, der bruger tiden på at løfte vægte, spise hakket kød og tæske Nancys venner til fester. Hun møder den unge Albert, der er student og kommer fra et akademikerhjem. De bliver forelskede. Romanen kunne sagtens blot havde været en fortælling om et trekantsdrama og en spænding mellem underklassen og middelklassen. Men Nancy ser samfundet igennem en mere farverig p