Print artikel

Portrætter med og ude is

tewtwet
twetewtwetewt
twetwtwetewt
twetewt
twetwetw
twetewr
twetwet
twetewt
terwtewtewrt
Billeder
12.03.10
Lasse Martinussen tilhører den unge generation af danske portrætfotografer, der ikke er bange for at kombinere humor og æstetik.

Lasses fotografier, primært portrætter og reportage, kombinerer typisk rå dokumentarisme med en enkel visuel stil, ofte med et nøgternt og humoristisk perspektiv for øje. 

Selv siger han "når jeg fotograferer motiveres jeg åbenbart af situationer der på en eller anden måde er tvetydige, gerne overraskende. Situationer der på én gang forvirrer og forklarer. Billederne fortæller selvfølgelig historier der giver mening, men jeg er ligeså interesseret i manglen på samme - når billeder får én til at tænke, ’hvad sker der her!?’

Det er sjovt når man vader ind i sådan en situation. Som tilfældet var med tankpasseren med Jason masken i Los Angeles, eller Ballonmanden i Istanbul. Men oftest stiller man det mere op. Specielt med portrætter. Men jeg forsøger alligevel at bibeholde samme følelse af spontanitet og lethed, og underspille min egen tilstedeværelse så meget som muligt. Det synes jeg er mest interessant... måske fordi det er det eneste jeg kan!"

Lasse er uddannet fra Medievidenskab ved Århus univertsitet, og arbejder b.la. som freelance fotograf ud af København.