Print artikel

Lydsporet til din sommerdag

Astro - Coco
Anbefaling
21.06.12
I anledning af kalenderårets første sommerdag har ATLAS bedt en kyndig pladevender sammensætte lydsporet til et døgn i den danske sommer. Følger du disse anvisninger, vil du med statsgaranti opnå uhørte stadier af eufori – også selv om det regner udenfor.

09.30 - Godmorgen/Fuglekvidder

Vores sommerdag sammen starter, som den kommer til at slutte; tidligt om morgenen, i sengen. Fuglekvidder er obligatorisk, og råd findes der heldigvis, hvis du ikke er velsignet med en lokal bande solsorte. Kæmp dig op til anlægget, start Chad Valleys remix af 'Trouble', og hop tilbage under dynen igen. Nummeret starter ud med en lydbid af den føromtalte fuglekvidren, hvorefter rasleæg, bongotrommer og tropiske synth-temaer overtager lydbilledet. Det er poppet og cheesy, men på fin vis brudt en smule på med den kornede og distortede lilletromme. 'You Make Me Happy' synger Orlando, hvilket på sukkersød vis afspejler nummerets indvirkning på dit humør - søvnen er gnedet ud af øjnene, dynen er kastet til side, og du er glad. 

Totally Enormous Extinct Dinosaurs - Trouble (Chad Valley remix)  

http://soundcloud.com/t-e-e-d/totally-enormous-extinct-2 

 

10.30 - Morgensult

På med høretelefonerne og ned til bageren. Byen er vågnet, folk cykler til arbejde. Musikken må meget gerne matche den mængde energi, der begynder at melde sig i kroppen, så tempoet er højt. Den engelske producer Midlands edit af chillwave-kongen Washed Outs 'You'll See' er en uimodståelig, pulserende energibombe, hvori lydene af havet konstant er nærværende. Det originale nummer har fået tilføjet godt med congatrommer, hihat og håndklap, som trækker det ud af den lidt melankolske og indadvendte stemning, som er så typisk for Washed Out. Bagerjomfruen ender givetvis med at få et stort smil med på vejen, døren bliver holdt for den ældre dame på vej ind, og vi slentrer, måske endda fløjtende, ud på gaden igen. 

Washed out - you'll see (midland edit) 

http://soundcloud.com/midland/washed-out-youll-see-midland

 

13.00 - Tid til basket/Hvide mænd kan dunke (om sommeren) 

Oven på morgenmaden mødes vi med vennerne til et slag basketball. Teknik- og lydnørden har slæbt Roskilde-anlægget med, og Astros indierockede saltvandsindsprøjtning 'Coco' brager ud af højtalerne. Trods min for tiden altoverskyggende kærlighed til elektronisk musik kan jeg ikke fornægte, hvor godt et veleksekveret guitarriff er at hænge ud til. Nummeret ligger iøvrigt på YouTube i et mashup med en af skater/surfer mærket Globes (http://www.globe.tv/eu/) videoer. Det er næsten for meget af det gode; letpåklædte damer, en strand, bølger, surfere og masser af lilla. 

(Musikvideoen ligger til højre på siden)

 

16.00 - Stranden

Våd af sved går turen meget passende til stranden. San Francisco-DJ’en Viceroy beskriver på SoundCloud sig selv med sætningen "Summertime, All The Time." Hans tropiske stil stinker da også langt væk af barbecue, sol, frisbee og bikiniklædte skønheder. Calypsorytmerne samt offbeat-guitaren gør herligheden mere end rigeligt dansabel. Du kan roligt stole på mig, når jeg fortæller, at Viceroy er din go-to-guy, når det handler om sommermusik.  

Ghost Beach - Miracle (Viceroy Remix) 

http://soundcloud.com/goodmusicallday-com/ghost-beach-miracle-viceroy

 

21-00 - Det begynder at summe...

 Dagen begynder at gå på hæld, og på basis af to pilsnere har en lille beruselse indfundet sig. Det er i denne time, at euforiske udsagn som "jeg er høj på livet!", så småt begynder at snige sig ind i de efterhånden vrøvlende samtaler. Musikken begynder nu for alvor at få taget over kroppen, og dansen kan meget vel kickstartes med Dimitri From Paris' remix af Jackson 5’s gigaklassiker 'I Want You Back'.

Når jeg er ude og spille og vurderer at dansegulvet skal fyldes – uden så mange mellemregninger – så smider jeg det her nummer på. Det velkendte tema er ganske enkelt fuldstændig uimodståeligt og komplet euforiserende. Hæmningerne smides og på trods af, at det 'ikke lige er os', danser, klapper og krammer vi. Selv Simpson’s Mr. Burns ville danse til denne sang! 

Jackson 5 - I Want You Back (Dimitri from Paris remix) 

http://www.youtube.com/watch?v=vXgPrYLolXg  

 

00 - Sommernat i København

Mørket har lagt sig uden for. Vi er endt på en klub, hvor sol og blå himmel er blevet erstattet af strobelys og kulørte lamper. Nok er det sommer, men herinde gælder andre regler. Tingene må for mit vedkommende meget gerne blive minimale, hårde og sågar dystre ud på natten, men vokalen skal stadig titte frem hist og her. Ud fra den opskrift har jeg selv produceret et dub'et remix af Treefight For Sunlights skæve ballade 'What Became of You And I' som et bud på et lydspor til de seneste nattetimer. 

Treefight For Sunlight - What Became Of You And I (Jens Rømer remix) 

http://soundcloud.com/jensroemer/treefightforsunlightjensromerremix07.00 - Morgenbranderten

En smule omtågede tumler vi ud i dagslyset. Vi er fulde, dumme og pludselig meget, meget unge. Netop derfor er det OK, at vi på bedste teenagevis spiller musik fra mobiltelefonen. Der bliver købt en flok pilsnere i 7-eleven og de medbringes til Dronning Louise's bro, hvor vi sætter et punktum for sommerdøgnet til tonerne af Fleetwood Mac's 'Everywhere’. Det er atter morgen, og snart er vi tilbage i dynerne, hvor vi startede. Den lokale bande solsorte er ikke nær så populære som for et døgn siden, men det har været det hele værd.   

Fleetwood Mac - Everywhere 

http://soundcloud.com/scottrek52/stevie-with-chrissie-alot-of

 

Jens Rømer er Nørrebro-baseret DJ og forhenværende trommeslager i Figurines. Han blogger også om musik på yderst læseværdige www.hoerligeher.dkDesuden er han begyndt at producere, og hans musik kan findes her: http://soundcloud.com/jensroemer