Print artikel

Tre nye podcasts du skal høre

Anbefaling
20.06.18
Det vrimler med glimrende podcasts. Redaktionen anbefaler tre nye og gode tiltag, der kan lyttes til henover sommeren.

Lapidar

Lapidar er et online tidsskrift for noveller og prosa, og de har netop lanceret en podcast, der forener litteratur og lyddesign. Indtil videre har forfattere som Victor Boy Lindholm, Christina Hesselholdt og Peter Adolphsen læst deres prosa op, som efterfølgende er blevet sat ind i et sonisk univers skabt af dygtige lyddesignere. Det er en spændende måde at arbejde med ord, der ikke nøjes med at være rent skriftlige, men udvider læseoplevelsen og griber muligheden for at formidle litteratur anderledes på nettet.

Lapidars podcastafsnit kan findes her: http://www.lapidar.dk/podcasts/

Bølgerne

Bølgerne er en litteraturpodcast om ny og nyoversat litteratur, der er udkommet i enten Danmark, Norge eller Sverige. Podcastens værter, forfatterne Ida Holmegaard og Emeli Bergman, har forfriskende dybdegående samtaler om litteratur med interessante gæster. Det er noget andet end Mick Øgendahls litteraturudforskning på DR, og podcasten tager forbilledligt udgangspunkt i værkerne selv og formår at gøre det både interessant og nærværende. Som nu den seneste udsendelsestrilogi fra april om den svenske forfatter Birgitta Trotzig, der måske ikke ringer mange klokker for danske læsere, men i podcasten bliver udfoldet som en uundgåelig modernist af Inger Christensenske dimensioner.

Bølgerne udkommer på internetradioen The Lake Radio, og alle udsendelser kan findes her: https://bolgerne.podbean.com/.

Jacobs slum

Jacobs slum er en ny podcastserie, hvor idéhistoriker og journalist Kasper Mikael Jacek fordyber sig i den danske fotograf Jacob A. Riis, som i midten af 1800-tallet beskrev og fotograferede New Yorks slum med ønsket om at rydde den fra jordens overflade. Podcastserien udkommer i samarbejde mellem Netudgaven og BYLYD, der udgiver podcasts om steder og de folk, der bor der. Derfor fletter historien om Jacobs New Yorkerslum sig også sammen med slummen som generelt sted, og historierne trækker samtidig tråde op til den aktuelle, danske ghettodebat.

Jacobs slum udkommer i syv afsnit på BYLYD, og udsendelserne bliver løbende publiceret her: http://www.bylyd.dk/30-jacobs-slum-afsnit-1.