Print artikel

Det skal du læse i weekenden

Cyberkrigeren Marcus Hutschins
Anbefaling
26.05.17
Weekendens læseanbefalinger er noget af et realitycheck. Selvom sommervejret endelig er her, og man egentligt burde nyde solen, er det måske også tid til et par opdateringer på cyberkrig og terror, hvor vi både anbefaler en konference med et vaskeægte cyberheltebesøg og terrorsamtaler i børnehøjde.

Marcus Hutchins er en af internettets sande helte. Den 22-årige brite, også kendt som bloggeren MalwareTech, stoppede nemlig et af verdenshistoriens største cyberangreb med det teatralske og ildevarslende navn WannaCry for nylig. Hutchins var hovedtaler på Copenhagen Cybercrime Conference 2017, der i denne uge løb af stablen med et program med titler som Hacking My Own Heart og I’m an APT Paleontologist and You Can Be One Too!. Gæstetalen i København er Hutchins’ første offentlige optræden siden angrebet. Den 22-årige har nemlig været anonym cyberkriger indtil nu. Forstå sagen og manden her.

>Marcus Hutschins: The 'Accidental Hero'Who Saved The World From The WannaCry Ransomware

Politiken har i forbindelse med konferencen fået et eksklusivt interview med hackeren om afpresning, heroinbestillinger og Nordkorea:

>Marcus Hutchins halted a global cyberattack. He fears blackmail, but doesn't believe in the 'North Korea thing'

Mens vi er ved den teknologiske udvikling og dystopier, er Erhvervsstyrelsens rapport om Danmarks fremtidige IT-sikkerhed dukket op igen i kølvandet på WannaCry-skandalen. Kedeligt? Nej, for den fatale udmelding er, at vi står midt i et digitalt og globalt våbenkapløb. Det er spændende, men også skræmmende læsning.

>Redegørelse for Danmarks digitale vækst 2016

Man kan dog ikke komme udenom, at det største terrorangreb i Storbritannien i 14 år har været altoverskyggende i medierne denne uge. Mens sorg bearbejdes, efterforskningsarbejde udføres og trusselsniveauer hæves, har angrebets karakter og ikke mindst mål også givet anledning til spørgsmålet; hvordan formidler vi sådanne begivenheder til vores børn? Og skal vi overhovedet det? DR’s børnekanal har i deres nyhedsprogram Ultra Nyt taget det alvorlige spørgsmål op her i et omdiskuteret forsøg på at introducere børn og deres forældre til konfrontationen. Se det her:

>Frygten for terror - en Ultra Nyt special