Print artikel

Det skal du læse i weekenden

Stephen K. Bannon, Trumps chefstrateg, er ikke længere velkommen i det nationale sikkerhedsråd. Foto: WikiCommons.
Anbefaling
07.04.17
Ikke mere sikkerhedsråd til manden, der fra bestemte vinkler ligner Michael Moore skræmmende meget, men nok mest af alt er hans komplette modsætning. Den weekends anbefalinger stiller skarpt på Donald Trumps ideologiske guru, Stephen K. Bannon, der onsdag denne uge fik frataget sin faste plads i det magtfulde nationale sikkerhedsråd i USA.

Lad os starte med det lidt letlæselige, det der burde være sjovt, og som man måske heller ikke kan lade helt vær at grine af. Dog mest fordi det er så absurd, og fordi Den Korte Avis herhjemme blegner i sammenligning. Independent har samlet og skrevet om en række af de mest kontroversielle overskrifter fra Bannons højreradikale newssite Breibart.

>Steve Bannon: Some of the worst Breitbart headlines published under Donald Trump's chief strategist

Går man mere til manden og mindre til hans medie, har Martin Burcharth også skrevet en fin artikel i Information om højrenationalisten Stephen K. Bannon. Her er samlet et godt udvalg af Bannons egne ord og ikke mindst bliver der spurgt til, hvad republikanerne egentlig syntes om hele virakken.

>En højrenationalist i Det Hvide Hus

Og så til de lidt mere specifikke tanker bag chefstrategen, der åbenbart skulle være inspireret af og ikke mindst have citeret den italienske filosof Julius Evola. Evola, som især er kendt for at have sympatiseret med SS og Heinrich Himmler. Ups, Bannon. Journalisten Jason Horowitz uddyber på New York Times.

>Steve Bannon Cited Italian Thinker Who Inspired Facists

Og nå ja, en lille slutbemærkning til dem, der følger med i 6. Sæson af Homeland. Brett O’keefe, der i den amerikanske thriller-serie er vært på det mildt sagt højreorienterede TV-show Real Truth, har ikke så lidt til fælles med Stephen K. Bannon. Aller mest har han dog til fælles med (den ægte) højreorienterede radiovært Alex Jones, der også altid er god for en kontroversiel konspirationsteori. Homeland følges ad med virkeligheden og Mandy Patinkin, seriens hovedperson, er fortsat lidt sur, men stadig meget elskelig. Læs en uddybende analyse på nichemediet The Raw Story.

>Alex Jones thinks a 'Homeland' character is a conspiracy to make him look crazy