Print artikel

Det skal du læse i weekenden

Et mexikansk arkitektfirma har tegnet Trumps proklamerede mur. En mur der blandt andet indeholder et fængsel med plads til 11 millioner mennesker
Anbefaling
18.11.16
Weekendens anbefalinger beskriver er mur, der unægteligt er rykket meget nærmere. Og efterskælvene fra den amerikanske valgkamp tager dem også til Bill Clinton-landene i Balkan, der påny mærker Putins ånde i nakken. Derudover anbefales god sportsjournalistik og en tankevækkende dokumentar.

Et mexicanske arkitektfirma, Estudio 3.14, har udarbejdet et forslag. Et forslag til hvordan den meget omtalte mur mod Mexico kan se ud. Muren har en dejlig rosa kulør og – meget visionært tænkt – rummer den et integreret fængsel med plads til 11 millioner illegale indvandre.

> Donald Trump’s Prison Wall 

Det er formentligt ikke mange af verdens byer, der kan bryste sig af en overdimensioneret statue af Bill Clinton. Undtagelsen findes imidlertid i Pristina, Kosovos hovedstad. På Balkan fungerer Clinton-familien og USA stadig som protektoren, der beskytter spæde nationer som Kosovo, Montenegro og Bosnien-Hercegovina mod Serbien og Ruslands fortsatte indflydelse. Men Trumps tilnærmelser til Putin har sendt store efterskælv gennem Balkan-halvøen – for hvad vil der ske med ansøgninger om EU- og NATO-medlemskab i Clinton-landene?

> Clinton-lands

Sportsjournalisten Juliet Macur tager afsked med sin far i en meget personlige nekrolog. Det er snart et år siden, at den blev bragt i New York Times, men alligevel fortjener den at blive genlæst. Macur sætter nemlig ord på en nærmest betingelsesløs kærlighed til sport, som mange deler.

> A Father’s Love of Sports Inspires a Daughter’s Career

Og så en anbefaling De ikke kan læse i weekenden. Dokumentarfilmen Shadow World afdækker internationale våbenhandler i milliardklassen, der trækker tråde til det absolut topniveau i både England, USA og Saudi-Arabien. Det er skræmmende. Og det værste er, at du bliver efterladt med spørgsmålet: Kan vi overhovedet ændre det?

> Bag om den internationale våbenhandel