Print artikel

Det skal du læse i weekenden

Man kan sige meget om USAs kommende præsident. En ting, de fleste nok vil være enige i, er, at hans gåpåmod ikke fejler noget. Som eksempelvis dengang han ville udkonkurrere selveste Tour de France.
Anbefaling
11.11.16
Weekendens anbefalinger byder på formidabel norsk fotojournalistik. Trumps besynderlige cykelprojekt, der ville udkonkurrere selveste Tour de France. Den indvandrerkritiske Pernille Vermunds humanistiske asylprojekt og ikke mindst et norsk Rune Lykkeberg-interview, hvor Informations chefredaktør siger, at journalistik ikke har en skid med moral at gøre.

I et stort specialnummer hylder den norske avis Verdens Gang fotojournalistikken. Billederne er imponerende og historierne, der foregår på tværs af hele Norge, er mange – en norsk skole i Murmansk, bondebryllup, fårehyrder og en vild bjørn.

> #Norge 2016 – VG fotospesial
 

Tilbage i august var Morgenbladet på besøg i København for at møde Dagbladets Informations nyudnævnte chefredaktør. Han hedder Rune Lykkeberg, og ifølge den udsendte journalist kunne han tale i halvanden time uden at få et eneste spørgsmål. Det gør ikke interviewet, eller hvad man nu skal kalde det, mindre læsværdigt. Tværtimod.

> Moral har ikke en dritt med journalistikk å gjøre
 

I 1989 var Donald Trump endnu ikke præsident, realitystjerne eller manden bag Miss Universe. Han var dog stadig Donald Trump og derfor ikke overraskende i gang med et absurd ambitiøst projekt i eget navn. Tour de Trump hed cykelløbet, der skulle udkonkurrere den store, franske rundtur.

> The Strange Tale of Donald Trump’s 1989 Biking Extravaganza 


Og nu vi er ved de folkevalgtes fortid. Bladet Føljeton har gravet lidt i Nye Borgerliges Pernille Vermunds, og det viser sig, at den indvandrekritiske partiformand bag facaden gemmer på en humanistisk arkitekt, der ville have asylansøgerene ind i storbyen i stedet for at sidde og kukkelure på et asylcenter langt ude på landet.

> Den unge Vermunds store humanistiske byggeprojekt