Print artikel

Det skal du læse i weekenden

Collin Street Bakery er verdens største producent af frugtkager. De er også historien om Sandy Jenkins. En revisor med fingrene solidt plantet i frugtkagedåsen.
Anbefaling
03.11.16
Weekendens anbefalinger tager dig verden rundt. Læs om latinamerikansk valgfusk, tag på opdagelsesrejse i Afrika, se de uafrystelige, men nødvendige fotografier fra et af klodens mest gruopvækkende steder og slut i Texas til et kageorgie i milliardær-klassen.

»The election is absolutely being rigged by the dishonest and distorted media pushing Crooked Hillary – but also at many polling places – SAD,« skrev Donald Trump på Twitter for et par uger siden. Siden hans mandschauvinistiske udtalelser, om hvad man(d) kan tillade sig at gøre ved kvinder, når man(d) har penge nok på bankbogen, gav Hillary Clinton den klare favoritværdighed, har Trump haft travlt med at så tvivl om pålideligheden i det amerikanske valgsystem. Han taler om snyd, men er – som det er set før – en kende vævende i sine ytringer. Hvis man som Trump interesserer sig for emnet valgfusk, eller selv overvejer at underløbe demokratiet, er Bloomberg Businessweeks feature om den colombianske hacker Andrés Sepúlveda værd at kaste sig over. Her kan man læse, hvordan man bærer sig ad med at vinde et præsidentvalg i Mexico og otte andre latinamerikanske lande gennem diverse digitale kneb.

> How to Hack an Election

Bladene falder af træerne og termometrene viser éncifrede grader. Efteråret er gået ind i sin gråbrune fase. Hvis trangen til solskin og varme bliver for overvældende, kan man drømme sig væk i denne anbefaling. Steffen Stubager har sat sig for at rejse tværs gennem Afrika fra Cape Town i Sydafrika til Casablanca i Marokko. Han skriver om det undervejs. Indtil videre har han revnet sit eneste par bukser og hjulpet en døende mand med at tisse.

> Fra Cape Town til Casablanca

> Dagbog fra Afrika

Mosul i det nordlige Irak har været på Islamisk Stats hænder siden 2014. Byen bliver kaldt den sidste store bastion i bekæmpelsen af terrororganisationen, der er svækket markant det seneste år. Den irakiske hær, kurdiske peshmerga-styrker, shia-militser, sunni-krigere og den internationale koalition med dansk deltagelse kæmper mod den samme fjende. Hvor længe og vanskeligt, det bliver at overtage Mosul, er endnu uklart, men udsigterne til civile tab er store med meldinger om titusinder af kidnappede civile, som observatører frygter, at IS vil bruge som menneskelige skjolde. The Boston Globes fotoreportage giver et kontrastfyldt indblik i livet som soldat, civil og barn på et af verdens mest trøstesløse steder. Det er hårde, men nødvendige billeder.

> The Battle to Recapture Mosul

Mange kan formentligt genkende den ofte grå fremstilling af revisoren, der møder klokken ni og pukler på sit kontor med en stabel regnskaber, han aldrig når til bunds i. Den pligtopfyldende mand, der lever et liv, hvor dagene synes ligeså trivielle som månens cyklus. I weekendens sidste anbefaling kan du møde virkelighedens Walter Mitty. Den hårdtarbejdende white-collar-worker, der tjener lidt til dagen og vejen. Virkelighedens Mitty hedder Sandy Jenkins. Jenkins er den formidable historie om den generte revisor for verdens største frugtkage firma, der er træt af at føle sig overset. Han begynder at stjæle lidt håndører hist og her. Det bliver til langt over 100.000.000 kroner. Texas Monthly viser på fornemmeste vis, at historier om revisorer ikke behøver at være kedelige. Tværtimod.    

> Just Desserts