Print artikel

Begravelsen af Claus Beck-Nielsen

Foto fra filmen
Anbefaling
15.03.16
ATLAS viser her første afsnit af ny dokumentarisk skildring af kunstfænomenet Nielsen.

Her er en mand, der har erklæret sig selv død, overtaget et andet menneskes identitet, begravet sin egen dobbeltgænger under stort ståhej og i det hele taget markeret sig som landets mest radikale performancekunstner med et omfattende værk på tværs af film, tekst, musik og - ikke mindst - sin blotte tilstedeværelse midt i virkelighedens begrænse(n)de normalitet. Nielsen er et dokumentarisk portræt af den tidligere forfatter og performance-kunstner Claus Beck-Nielsen og kunstprojektet Das Beckwerk. Nielsen er et serieportræt, hvoraf den første episode nu kan ses her på ATLAS.

Over fire afsnit giver Nielsen et indblik i, hvad det vil sige at leve, når man har erklæret sig selv for død og gjort sin identitet til et kunstnerisk eksperiment. Og hvad der sker, når det eksperiment går ud for at møde verden. Vi møder ham til sin egen begravelse, i Østre Landsret, forfulgt af det egyptiske politi og når han har lukket sit livsværk og funderer over, hvad han skal give sig til efter at have overlevet 10 år som levende død.

I første afsnit Begravelsen, som man kan se her, følger man den omhyggelige planlægning af begravelsen af Claus Beck-Nielsen. Vi er bl.a. med på dukkefabrikken, hvor en eksakt kopi af Nielsens krop bliver skabt og vi går med i mængden af mennesker, der møder op til begravelsen i København for at sige farvel til identiteten. Vi får også et glimt af Nielsens liv bag facaden, når han åbner op til sit hjem og lader kameraet følge ham i sine rutiner.

 

ATLAS var med til at præsentere premieren på de to første afsnit på CPH:DOX 2015. Alle fire afsnit har samlet premiere på teaterfestivalen CPH:STAGE i juni 2016.