Print artikel

ATLAS udgiver Malaparte

Anbefaling
15.06.17
I dag udkommer Curzio Malapartes essay om Fausto Coppi og Gino Bartali i bogform.

»Der er blod i Ginos årer i Faustos er der benzin.« Et væld af de mest berømte citater om cykling har deres udspring hos Curzio Malaparte. Hans essay om de italienske cykellegender og konkurrenter, Fausto Coppi og Gino Bartali, er epicentret for litterær journalistik om cykelsport. Der er ikke den europæiske forfatter, som har beskæftiget sig med cykling, der ikke står i gæld til Malapartes hårde prosa om Italiens to mestre. Essayet er på samme tid en fortælling om overgangen fra det gamle til det nye Europa. Bartali repræsenterer de traditionelle værdier, mens Coppi er det nye individualistiske moderne menneske:

»Coppi frygter ikke helvede: han frygter andenpladsen. Han ved, at måske vil Bartali komme først i paradis. Men hvorfor bekymre sig om det? Fausto Coppi ønsker at komme først på jorden.«

Malaparte er mest kendt for sin dokumentariske roman Kaput, der skildrer et absurd og ondt miljø på østfronten under Anden Verdenskrig. Nu foreligger, for første gang på dansk, hans ligeså legendariske tekst om to af europæisk cyklings helt store karakterer.

Bogen er på på 45 sider og med efterord af Bastian Emil Goldschmidt. Desuden er der illustrationer af Alexander Tovborg, Emma Acs og Kristoffer Bech.

Den kan købes i din lokale boghandler eller på vores webshop