Print artikel

ATLAS udgiver cykelessays

Anbefaling
08.12.16
ATLAS udsender Victor Boy Lindholms reportage-essays i bogform. Sandsynligvis årets julegave til dit pedaltrampende familiemedlem.

I fire essays på cykel gennem Italien, Tyskland, Frankrig og Schweiz skriver Victor Boy Lindholm sig gennem Europa, mens han funderer over historien, samtiden og selve cyklingen. I Tyskland ruller han feberramt langs det gamle jerntæppe og mindes en afdød ven med verdenshistorien som cykelsti. I Italien leder han forgæves efter krisen, men finder et fællesskab med sin far. Han cykler fra fattigt landbrugsland ved Middelhavet til Schweiz, hvor solen skinner på pengene. Undervejs går det op for ham, hvad det vil sige at blive voksen.

Stræk tiden er fire stærke essays, der på bedste vis demonstrerer den tænkende litterære reportage. Den litteratur Victor Boy Lindholm har med i cykeltasker læses aktivt ind i skildringen af landskab og lokale forhold og leder mod erkendelser og indsigter, der ikke ville være opstået uden kombinationen af bøgerne og cyklen. Victor Boy Lindholm skriver sensitivt om at være undervejs i verden og om, hvordan vi bruger tiden mens vi er det. Det gælder om at strække den.

Forfatter og professor i germanistik og cykelentusiast Søren Fauth har skrevet efterord.

Victor Boy Lindholm er født 1991 og har tidligere udgivet 4 digtsamlinger. Han har cyklet på motionsniveau i adskillige år over hele Danmark og det meste af Europa. Udover digte skriver han kritik og essays i magasinet ATLAS, hvor han også er tilknyttet redaktionen.

Bogen kan købes i vores egen webshop, i Politikens Boghal, Møllegades boghandel, og kan bestilles igennem alle boghandlere.