Print artikel

ATLAS Podcastkursus

Anbefaling
17.12.18
Lær at lave podcast med ATLAS

Drømmer du om at lave din egen podcast? Så er ATLAS Podcastkursus lige noget for dig.

Vi tilbyder en grundig introduktion til podcasten som journalistisk format og til de værktøjer, der kræves for at lave en god produktion. Hos os vil du blive guidet i hele processen fra idéudvikling og research til optagelse, redigering og publicering. Vi gør meget ud af at udvikle og tilrettelægge din idé, så du kan benytte audioformatets muligheder bedst muligt.

På kurset vil vi gå i dybden med alt det tekniske, men også med de journalistiske overvejelser og praksisser, der ligger bag en produktion. Vi har særligt fokus på interviewet, reportagen og debatten i en podcastsammenhæng, og kommer til at tale om fordele og udfordringer ved forskellige fremgangsmåder ud fra konkrete eksempler.

Rent praktisk er hver kursusgang opdelt i to dele. I første del taler vi om teknik, do’s and don’ts, gennemgår konkrete eksempler og får erfarne gæsteundervisere på besøg. I anden del laver vi praktiske øvelser, hvor du får mulighed for at kaste dig ud i at optage, klippe, finde musik og meget andet imens underviseren står klar til at hjælpe. Der vil desuden være rig lejlighed for at få feedback på dit arbejde.

Underviser:

Josefine Maria Hansen er vores redaktør og vært på ATLAS Podcast. Derudover arbejder hun som producer og freelancejournalist på Radio24syv, særligt på kulturmagasinet AK24syv.

Forudsætninger:

Vores kursus kræver ingen særlige kompetencer, men er for alle der har lyst til at arbejde med podcast. Hvis du allerede har en god idé, kan vi hjælpe dig videre i arbejdet med den, men ellers vil vi gerne hjælpe dig med at finde den rigtige historie for dig.

Udstyr:

Medbring en bærbar computer, hovedtelefoner og en lydoptager, eller en smartphone som kan bruges til at lave optagelser på.

Hvornår:

Seks onsdage fra starten af september til medio november 2019, kl. 17.00-19.00.

Pris:

4000 kr.

Tilmelding:

kursus@atlasmag.dk