Print artikel

Moderne cowboyland

Billeder
21.12.14
Når den tyske fotograf Hannes Jung var på opgave i Frankfurts finansdistrikt, fandt han et moderne cowboyland, som han begyndte at fotografere.

I 2011 var den tyske fotograf Hannes Jung i praktik på avisen Frankfurter Allgemeine og skulle ofte lave opgaver i Frankfurts finansdistrikt. Her blev hans møde med glas og slips starten på projektet “Mein Geld, Mein Gold, Mein Colt”. 

»Det var i tiden omkring finanskrisen, og det gik op for mig, at der ikke var ret mange fotografiske historier omkring den verden, der havde startet det hele,« siger Jung fra Valencia, hvor han befinder sig indtil i starten af 2015. 

»Jeg blev virkelig mødt af en mandsdomineret verden af glas og stål. Den var på en eller anden måde en parallelverden, og det handlede så meget om penge og udstråling. Mændende i jakkesæt blev for mig en slags moderne cowboys - gamblerne af vores tid«.

Jung er ikke bange for, at sætte ord eller billeder på hans manglende forståelse over for en verden, hvor profitten er det samme som den orange rodfrugt: » Hvis man laver et projekt som dette, er det vigtigt at du viser din tilgang til emnet.«

 

 

 

Hannes Jung (f. 1986). Bosat i Berlin.

Repræsenteret af det tyske bureau LAIF siden 2012.

www.hannesjung.com

Mest læste