Print artikel

Last Flight

Billeder
04.08.14
Peter Funch er tidligere fotojournalist. I dag arbejder han kunstnerisk med fotografiet. Last Flight er hans seneste projekt. ATLAS fik en snak med fotografen om demolition, storyboards og lokalaviser.

Hvad fik dig i gang med projektet? 

På en temmelig drengeagtig måde har jeg altid været fascineret af demolition, hvor man river bygninger ned ved hjælp af eksplosioner.

Jo mere jeg kiggede på det, syntes jeg, at dette event havde flere betydninger. Det var ikke bare destruktion men også en transition til noget andet, som ikke var formidlet.

Jeg startede med broen, fordi den var symbol på at skabe kontakt, og når den blev taget væk, var det som man afsluttede denne kontakt.

Igennem længere tids research og planlægning fandt jeg flere historier, emner og metaforer, som knyttede sig til dette event i et område, der var meget karakterisk for hvad der sker i USA i disse år og er sket i årtier. 

 

Hvordan arbejdede du undervejs? 

Det kan minde meget om en lille filmproduktion, hvor jeg laver storyboards og formulerer, hvad jeg vil lave, og hvad der skal fotograferes. 

Vi var et lille crew på fire styk, der kom til Atchison og var godt forberedte og stadig meget åbne over for hvad, der skulle fotograferes. Det var en lille by og vi fik hurtigt gang i alle ender af den og mødte folk.

Jeg endte på forsiden af lokalavisen, som endte med at blive den ultimative anerkendelse i lokalsamfundet og åbnede mange døre for hvad, der kunne bliver fotograferet. 

Med hjælp fra studerende fra den lokale skole, fik vi planlagt alle kameraer til dagen, hvor broen skulle springes i luften.

Bagefter fulgte en lang editeringsproces af projektet. Hvad der skulle med, hvordan billeder virkede som enkelte, diptychs, triptychs osv. Hvad skulle med og hvad skulle ikke med? Hvor atomiseret kunne jeg lave historien? 

 

Hvordan forholder projektet sig i forhold til dit tidligere arbejde?

Jeg har forsat min udforskning af hvordan jeg kan lave et narrativ, læne mig op af dokumentarfotografiet og fornægte det samtidigt. 

Det er stadig et ønske om at lave projekter, der handler mennesker og samfund, men jeg inkluderer mere historie og langt flere åbne emner i dette projekt.

Det vil jeg blive ved med at undersøge. Måske endda prøve flere dimensioner; foto versus artifakt versus rummelighed. 

Last Flight kan ses frem til lørdag d. 9. august på Galleri V1 i København.