Print artikel

»Det blev deres projekt«

Billeder
29.11.14
Da to fotografer ville dokumentere området omkring St. Lawrence floden i Canada, viste det sig, at projektet ikke kun var deres.

Projektet Where the River Narrows er et samarbejde mellem fotograferne Johan Hallberg-Campbell og Joanne Ratajczak. De tog til udløbet af St. Lawrence floden i Québec i Canada for at dokumentere hvad de så og de mennesker de mødte. Ratajczak var interesseret i at nå helt ind for enden af floden, hvor Hallberg-Campbell var mere interesseret i kystlinjen. Samarbejdet mellem de to fotografer var et eksperiment, og det viste sig, at samarbejdet blev meget større end det: »Det var helt op til de mennesker vi mødte, hvor vi skulle tage hen. De introducerede os for folk og tog os de steder hen, de ville. Det blev deres projekt,« fortæller Joanne Ratajczak.

Joanne Rajczak, født i Polen. 

Har udstillet på bl.a. Moscow Museum of Modern Art.

De sidste år har hun arbejdet på at fotografere i Canada. I øjeblikket er hun på road-trip fra Yukon, Canada til Patagonien på sydspidsen af Sydamerika. 

www.joanneratajczak.com

Johan Hallberg-Campbell er født i Skotland. Har boet og arbejdet i Canada siden 2007. Uddannet på The Glasgow School of Art.

Har freelancet for flere publikationer og arbejder på et længerevarende bogprojekt om kystlinjerne i Canada.

www.johanhcampbell.com