Print artikel

With And Without You

America
Arrivals and departures
By the river of kings
Gomez Brito
Home
Road of Bones
Sabine
Tokyo
30.05.17
Jacob Aue Sobols nye udstilling og bog '​With And Without You' er en personlig refleksion over de seneste 20 års arbejde – alle de billeder hans far aldrig fik at se.

Da Jacob Aue Sobol var 20 år gammel blev hans far dræbt i en ulykke. Det er nu 20 år siden. »Jeg har tilbragt tyve år af mit liv med min far og tyve år uden ham,« fortæller Sobol. Hans nye udstilling og bog ​With And Without You er en personlig refleksion over de seneste 20 års arbejde – alle de billeder hans far aldrig fik at se. »Siden det var kort tid efter min fars død, at jeg begyndte at interessere mig seriøst for fotografi, så jeg det som en chance for at vise ham, hvad jeg havde oplevet de seneste tyve år.« ​Bogen er en hyldest til faren og en sammensmeltning af alle de følelser af kærlighed og angst, der fulgte i kølvandet på faderens pludselige død.

With And Without You er desuden en opsamlingsbog, indeholdende de mest essentielle af Sobols billeder gennem de sidste 16 år. Denne udkom i 2016 på det japanske forlag Super Labo.

Jacob Aue Sobol er en dansk fotograf med base i København. Han har været medlem af Magnum Photos siden 2007 og har primært arbejdet i Østgrønland, Guatemala, Thailand, Rusland, Kina, Amerika og Danmark. Han er repræsenteret af Yossi Milo Gallery i New York, Polka Galerie i Paris og Mc2gallery i Madrid.

Fra 3.juni - 24.juni 2017 præsenterer Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel udstillingen ​With And Without​ af Jacob Aue Sobol. Der er fernisering fra kl. 17

> Jacob Aue Sobol